Erden Timur'dan altyapı açıklaması

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, kulübün altyapı stratejisiyle ilgili kulübün Nisan Ayı Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Erden Timur'dan altyapı açıklaması
"GELİŞTİRİCİ OLMAK İSTİYORUZ"

Herkesin önem verdiği bir şeydir altyapı. Vizyonumuz Avrupa'nın en önemli 10 akademisinden biri olmak. Stratejimiz, orta vadede Galatasaray dendiğinde sadece yarışmacı değil, dünyanın en büyük geliştirici kulübü olmak istiyoruz.

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, akademi çalışmalarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. Erden Timur’un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

“GALATASARAY’I DÜNYANIN EN ÖNEMLİ GELİŞTİRİCİ KULÜPLERİNDEN BİRİSİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Altyapı reformu çalışmalarına seçimden önce başladıklarını ifade eden Erden Timur, “Dünyadaki modelleri inceledik, araştırdık. Önceki yönetimlere bunlardan bazılarını sorduk. Burak Elmas döneminde harekete geçme planı vardı ama olmadı. Seçimden sonra Dursun Başkanımızın döneminde harekete geçildi. Kulüpler en önemli gördüğü alan olan altyapı konusunda hamleler yaparken dünya bambaşka bir yere gitmiş durumda. Vizyonumuz Avrupa’nın en önemli 10 akademisinden bir tanesi olmak. Strateji noktasında orta vadede dünyada Galatasaray dendiğinde sadece yarıştırıcı değil, dünyanın en önemli geliştirici kulüplerinden birisi olarak adlandırılmak gerekiyor. Sadece yıldızların değil, genç oyuncuların buraya gelmesi konusunda önemli bir husus bu. Scout ekibimizi geliştirdik. Genç yetenekler buluyoruz. Bir genç için Türkiye’ye gelme konusu soru işareti. Bunu, Galatasaray’ın geldiği noktayla aşmamız gerekiyor. Ligimizin değerini artırmak da çok önemli. 

Genel stratejimiz Galatasaray’ı dünyanın en önemli geliştirici kulüplerinden birisi haline getirmek. İlk etapta ilk 20 kulübün arasına girmek gerekiyor. Amacımız orada ilk 10’da olmak. Bunu mevcut gelirlerimizle veya Türkiye’deki potansiyellerimizi geliştirerek yapabilmemiz için Türkiye ekonomisinin ilk 10 ekonomi arasına girmesi gerekiyor. Başka türlü rekabet edemiyoruz. Faaliyet alanı dışında farklı gelir perspektifleri oluşturuyoruz. Altyapıda diğer kulüplerden daha fazla gelir üretebilecek bir yapı oluşturabilirsek, bunu ekonomik bir başarıya çevirebiliriz. Burada örnek isim altyapısından yetişerek 100 milyon Euro değere çıkmış oyuncular. Yarışmacı kulüpler aynı zamanda geliştirmeci olabiliyor. Bunu göstermek istedik. Şu anki altyapı düzenimizde U19 ve U20’den iki kişi bulmaya çalışıyoruz. Uluslararası altyapı başarısı bundan önce 7-8 yıl önce iki yılda bir sporcuyu A takıma çıkarmaktı. Şimdi artık yılda iki oyuncu çıkarmak. 20 kişide iki kişi bulmaya çalışıyoruz. Bu bir sayı oyunu. 20 kişilik tabanı 200’e çıkardığınızda o 200’den 20’yi bulmaya çalışıyorsunuz. 

Galatasaray’ın farklı altyapı kulüpleri olacak. Oyuncuları oynatacak farklı kulüplerimiz olacak. Yetiştirme kulüplerinin detaylarını anlatacağım. Bunlardan en önemlisi değerler. Galatasaray DNA’sı ve ana değerler. Spor başarılı olmak için yapılıyor ama sadece şampiyon olmak amaç olmamalı. Spor okullarımızda on binlerce insan yetiştiriyoruz. Galatasaray bir eğitim kurumu. İnsanların dönüşümü için en temel şey, değersel dönüşüm. İnsanların yaradılış değerlerine dönmesi ve doğru değerlerle buluşması. Altyapıda en fazla dönüştüreceğimiz ve geliştireceğimiz şey bu olacak. Altyapıdaki bir oyuncunun hangi değerlere sahip olması gerekiyor. Ahlaki ve etik dışında hangi yönlerini geliştirmesi gerekiyor. Sinema derslerinden tutun, yeni nesil kültürel aktivitelere… Galatasaray’ın toplumu dönüştürmek gibi bir vazifesi var. Toplumun da memleketimizin de çok ciddi bir dönüşüme ihtiyacı var. İnsanlığında öyle. Bunu çok önemsiyoruz. 

"GALATASARAY ŞAMPİYONLUKTAN BAHSEDİYORSA, AVRUPA'YI KASTEDER"

Makyavelist bakış açısıyla bakarsak oyuncunun başarısında mantalite çok önemli. Oyuncuların bu değerlere sahip oyuncu olması çok önemli. Bu sene transfer yaparken data analizi ve karakter analizi yaptık. 17-18 sayfa karakter analizi yaptık. Karakterli oyuncularımız var. Binlerce sporcu yetiştireceğiz. Bunların kimisi futbola devam edecek, bazısı da etmeyecek. En önemli nokta bu değerlerle oyuncu yetiştirdiğimiz zaman bambaşka noktaya gidiyor. Sporcunun en önemli özelliği hepimiz için şiar olmuş ahlaklı, zeki ve çevik olması. O yüzden ahlaklı kısmın birinci sırada sayılması boşuna değil. 

Bunlar yazmak, çizmek ve duvarlara asmakla olmuyor. Gelişimin her aşamada kontrol edilmesi gerekiyor. Bunun için de veri çok önemli. Kontrolü yapılan kişiler. Kişilerin denetimi ancak veri bazlı olabilir. Galatasaray şampiyon olmaktan bahsediyorsa Avrupa’da şampiyon olmaktan bahseder. Ülkemizde de şampiyonluk çok önemli ama 8 yaşındaki çocuğa bunu anlatmamız lazım. 

Avrupa’yı 6 bölgeye ayırdık. Güney Amerika’yı iki bölgeye, Kuzey Amerika’yı bir bölgeye ayırdık. Ana bölgelerde takımlarımız olacak. Fransa’da ve Almanya’da 2. Lig’de gibi… Burada kulüpleri ya satın alacağız ya da ortak olacağız. Partnerlik anlaşması yapacağız. Sadece oyuncu göndermek değil buralardaki antrenör gelişimleri de önemli. Almanya’da önemli bir potansiyel var. Altyapı kulüpleriyle anlaşacağız. Gelir gelmez bu konulara çalışmaya başladık. Bu sene iki veya üç ayrı ligde bu anlamda takımımız olacak. Altyapı anlaşmalarını da hemen başlattık. Önümüzdeki yıl kendi altyapımız dışında başka altyapılardan oyuncularımız yetişmeye başlayacak. Önceliğimiz Avrupa’ydı. Güney Amerika’da da opsiyon gelince başladık. Önümüzdeki yıl Avrupa’daki organizasyonumuzun ilk kısmını tamamlamış olacağız. Oyuncularımız orada oynamaya başlamış olacak. 

SIRADAKİ HABER

banner48