Başkan Yardımcımız Yusuf Günay’dan açıklamalar

Başkan Yardımcımız Yusuf Günay, bir TV kanalına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Başkan Yardımcımız Yusuf Günay’dan açıklamalar

Fenerbahçeli bir yöneticinin kulübümüze yönelik sarf ettiği söylemlere yanıt veren Başkan Yardımcımız Yusuf Günay şu ifadeleri kullandı:

“Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak, başta Sayın Başkanımız olmak üzere bütün rakiplerimize saygı duyarak hareket ettik. Rakiplerimizin hepsi bizim için değerli. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi'nin, Galatasaray camiası ile ilgili sarf ettiği riyakâr gibi sözleri kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye'nin büyük bir camiasını temsil eden bir Yönetim Kurulu Üyesi'ne bunu hiç yakıştıramadığımı söylemek isterim. Biz yöneticiler sözlerimize dikkat etmek zorundayız. Aksi takdirde, Türkiye’de sporun barış ve kardeşlik içinde yürütülen bir faaliyet olduğunu göremeyiz, taraftarlar birbirine düşer.”

“Tabii ki ben anlayabiliyorum, yenilginin doğurduğu psikolojik bir durum var. Bunu kabul ediyorum; ama biz yöneticiler olarak sabırlı olacağız, yöneticiler olarak hareketlerimize dikkat edeceğiz. Çıkıp televizyonda Türkiye’nin en büyük camiasına haddini aşarak riyakâr demek son derece yakışıksız bir davranıştır. Asla kabul edilemez. Bizim burada dile getirdiğimiz konu sadece şu; Fenerbahçe - Galatasaray maçı için ekstra bazı taraftarların stada alınacağı duyumu alınınca, TFF’ye ve Valiliğe başvurduk. Dedik ki, Covid-19 tedbirleri kapsamında bir talimatınız var. Bu talimata uygun olarak stada taraftar alınsın. Daha önceki uygulamalarda ne yapılıyorsa onlar yapılsın. İlave taraftar alınmasın. Stada gittiğimizde kabul edilemez bir durumla karşılaştık. Bir tribün doldurulmuş. Teknik Direktörümüz Sayın Fatih Terim başta olmak üzere teknik heyete, futbolculara ve yönetim kurulumuza galiz küfürler eden bir tribün ile karşılaştık.

"Buna sadece bizim değil, Fenerbahçeli yöneticinin de karşı çıkması lazım. Herkesin karşı çıkması lazım. Burada riyakârlık nereden çıkıyor? İlave taraftar alınmasına, sağlık çalışanları adı altında taraftarın ortamı bozucu hareketlerine, bu küfürlere cezalarının verilmesi lazım. Önce hukuki müeyyidelerin uygulanması lazım."

Kaptanımız Arda Turan’ın özel ve kapalı bir alan olan soyunma odasında yanlışlıkla paylaşılan kaydı ile seyirci olayının mukayese edilmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Yardımcımız, “Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak bunu tasvip etmemiz mümkün değil. Ancak ikisi arasındaki farklı görmemiz lazım. Özel bir ortamda, bir kutlama esnasında olan hadise. Elbette yapılmaması gerekir, olmaması gerekir. Bu durumu, Türkçe bilmeyen bir futbolcumuz yanlışlıkla paylaştı sanırım. Eğer paylaşmasaydı kimsenin haberi olmayacaktı. Elbette ki tasvip etmiyoruz. Sağlıkçı kisvesi altında düzenlemeye aykırı şekilde alınan seyirciler ve onların camiamıza yönelik ettiği küfürle bunu mukayese etmeye gerek yok. Biz yöneticiler olarak kullandığımız dile, üslubumuza ve hareketlerimize dikkat etmek zorundayız. Hiçbir zaman TFF’nin belirlediği kontenjan dışında kimseyi stada almadık. Bir tek locamızı açmadık. Hiçbir şekilde kurallara aykırı bir davranışımız olmadı. Bunu da rakip kulüplerden bekliyoruz ve beklemek hakkımız.” şeklinde konuştu.

SIRADAKİ HABER